Första Hjälpen & HLR till Vuxna

Första hjälpen till Vuxna med HLR

Kursen innehåller både Hjärt-Lungräddning med hjärtstartare och Första Hjälpen. Kursen är lämplig för dig som vill ha kunskap i hur du ska agera vid olyckor och sjukdomsfall. Första Hjälpen utbildningen anpassas utifrån er arbetsmiljö och skräddarsys efter vilka specifika olyckor och sjukdomar som kan uppkomma hos just er.  Utbildningen baseras på rollspel/senario som spelas av instruktören som till vardags jobbar som ambulanspersonal. Utbildningen består i huvudsak av praktisk praktisk träning, ca 70%. Utbildningsprogrammet i Första Hjälpen riktar sig till alla.

Pris från:

Från:

 • Utbildas av ambulanspersonal

Dela:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on email

Vad innehåller kursen

Kursen innehåller Hjärt-Lungräddning (HLR) med hjärtstartare och Första Hjälpen. Kursen är lämplig för dig som vill ha kunskap i hur du ska agera vid olyckor och sjukdomsfall. Första Hjälpen utbildningen anpassas utifrån er arbetsmiljö och skräddarsys efter vilka specifika olyckor och sjukdomar som kan uppkomma hos just er. Utbildningen baseras på rollspel/senario som spelas av instruktören som till vardags jobbar som ambulanspersonal. Utbildningen består i huvudsak av praktisk praktisk träning, ca 70%.

Deltagare i Första hjälpen får lära sig att utföra:

 • Att förstå vem som behöver första hjälpen och ge första hjälpen vid sjukdom eller olycka.
 • Larma 112, ringa 1177 eller andra viktiga samhällsfunktioner
 • Träna med hjärtstartare
 • Att praktiskt utföra AKUT-testet, hjärt-läge, tryckförband mm

Vad ska man kunna efter en grundutbildning i Första hjälpen?

Efter genomförd utbildning ska kursdeltagaren kunna:

 • Identifiera ett livsfarligt läge
 • Larma 112, samt kännedom om larmoperatörens stödjande roll
 • Handla efter L-ABC
 • Träna med hjärtstartare
 • Få kunskaper om vad som är viktigt att tänka på om det är ett barn som drabbats
 • Utföra praktiska moment enligt kursprogrammet
 • Vara motiverad att använda kunskaperna i Första hjälpen
 • Förstå vikten av regelbunden träning

Vad händer under Savelifes utbildningar?
Här kommer en film och upplägg från vårt senario som hela vårt utbildningsmaterial bygger på, praktiska senario för att sedan öva själva/parvis eller i grupp. Specifikt för denna händelse så tränas hjärtläge efter scenariot.

Nästa film handlar om hur du ska ta hand om en person som drabbats av en allergisk reaktion. Johan Skogmalm, ambulanssjuksköterska visar vad man ska göra när någon får en allergisk reaktion.

Hur ska vi rädda fler liv?
Spridning av första hjälpen på arbetsplatser, i organisationer och till allmänheten kommer att förstärkas med mål att rädda fler liv.
Genom att kunna hantera kunskapen som rädda liv så kommer vi i takt kunna rädda fler liv. Att lyckas sprida kunskapen och engagemanget till att hjälpa någon annan. Spridning till arbetsplatser, organisationer och till allmänheten kommer vi att rädda fler liv.
Att i tidigt kunna upptäcka ett livsfarligt läge med rätt kunskap kan vara avgörande i betydelsen för en person som drabbats av plötslig olycka eller sjukdom. Ni kan minska lidande, minska smärta och förhindra fler som drabbas. Att förmedla trygghet har visat sig vara viktigt i det fortsatta vårdförloppet och för rehabilitering.

HLR rådet har under flera år arbetat fram ett utbildningsprogram till allmänheten gällande första hjälpen Varje dag utförs många första hjälpen insatser i samhället och det finns ett stort behov av att kunna ge första hjälpen både till barn och vuxna. Nu har du chansen, gå kursen hos savelife.se

Kan kunskap i första hjälpen rädda liv?
Det sker olyckor och akuta sjukdomsfall varje dag. Stroke, hjärtinfarkt, fallolyckor, olyckor på arbetsplatser, inom idrottsutövning. Trafiken medför livshotande skador och dödsfall.  Att ha rätt kunskap och kunna påbörja sin insats tidigt kan vara avgörande för möjligheterna till överlevnad och rehabilitering.

Vid ett plötsligt hjärtstopp har hjärt-lungräddning (HLR) och en tidig strömstöt från en hjärtstartare visat sig vara direkt livräddande.
Personer som har diabetes kan bli medvetslösa om personens blodsocker sjunker för mycket. I hur man omhänderta personer som drabbas av diabetes kan vara livsavgörande för dessa personer, därför kan din kunskap vara avgörande.

Varje år drabbas 26 000 personer av hjärtinfarkt, 26 500 personer drabbas av en stroke. Många personer bränner sig eller drabbas av större blödningar, kunskaper från en första hjälpen utbildning kan vara viktiga för att förhindra ett fortsatt allvarligt förlopp.

Vad är målet med första hjälpen kurs?

Minska lidandet, minska skadeutvecklingen vilket i sin tur ökar chansen till överlevnad vid sjukdom, olyckor och vid hjärtstopp.

Varför följer ni HLR rådets rekommendationer?
Från och med 2016-10 finns ett nytt utbildningsprogram i Första hjälpen.
Det är baserat på forskning(www.erc.edu/firstaid) och utarbetat  av en arbetsgrupp i Svenska rådet för hjärt-lungräddning, www.hlr.nu.
Detta ger en god kvalité på utbildningen. Programmet bygger på praktisk träning.

Vad vill savelife med första hjälpen utbildningen?
”För oss handlar det om att livräddaren gör något, att inspirera folk att våga ingripa gör att fler överlever och att vi får ett starkt engagemang kring första hjälpen”.

Finns det några krav att ha första hjälpen i skolan?
Under idrott och hälsa ligger HLR och första hjälpen som ett centralt innehåll enligt LGR 11 (läroplanen). Vilket ställer krav på skolorna att utbilda i första hjälpen. Savelife hjälper skolor att leva upp till LGR 11. Är ni behov av kunskap på er skola så hör av er till oss.

Hur blir jag instruktör i första hjälpen?
Savelife hjälper er att bli certifierad instruktör i Första Hjälpen enligt Svenska HLR rådets utbildningsprogram. Som certifierad instruktör har du rätt att utbilda i Första hjälpen samt lämna ut kompetenskort från svenska HLR rådet under förutsättning att kursen följt utbildningsprogrammet ”Första hjälpen”. Målet för utbildningen är att Första hjälpen-instruktören självständigt kan genomföra grundutbildning i Första hjälpen.

Hur stoppar du en pågående blödning?
Se filmen hur vi gör och under kursen kommer du får lära dig detta.

Intresseanmälan

 

Anpassad till

Barn, Vuxna

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Första Hjälpen & HLR till Vuxna”