Livräddning i Fickan

Livräddning app – Livräddning i fickan

Det finns inte många aspekter av livet som inte gjorts till en app ännu, livräddning är inget undantag. Nedan finner du några Livräddning app vi vill rekommendera. Vet du någon applikation eller annat hjälpmedel som kan rädda liv? Hör gärna av dig till oss!

 Livräddning app:

Trusted Contacts

Googles egna säkerhets app. Oavsett vart i världen du befinner dig kan någonting oväntat hända. Du ger dina nära och kära en ”trusted” status. Med detta tillåter du dem att se din aktivitets status, om du känner dig hotad kan du dela platsinformation till dem.
Dina kontakter kan också be om platsinformation. Om allt är OK kan du neka denna begäran, men om du inte svarar inom 5 minuter skickas informationen automatiskt.

Skaffa till Android eller bli notifierad när den finns tillgänglig till IOS
Besök Hemsidan

In Case of Emergency

Många av oss på SaveLife har lång erfarenhet inom ambulansutryckningar. Det är alltid en kamp mot tiden, att spara in sekunder kan göra stor skillnad. In case of emergency eller “vid nödfall” visar viktig information som kan vara nyttigt till förstainsatsaktörer. Dessa appar lägger ICE information på din telefons låsskärm, förstahandsaktörer kan då se vilka allergier du har, medicin du tar och mycket mer utan att låsa upp din telefon.

Skaffa till IOS eller Android
(Inte samma app för båda operativsystem)

A Friend Asks

Mental hälsa är självklart också mycket viktigt. Denna app utvecklades av Jason Foundation som är en självmordspreventions grupp. Appen lär ut användarna hur de kan känna igen tidiga tecken på att någon nära dem har självmordstankar samt hur de når dem proaktivt. Detta är känsliga situationer så en källa på vad man ska och inte ska göra betyder mycket.

Skaffa till IOS eller Android
Besök Hemsidan
 

Rökfri

Rökning är något som skadar och dödar många svenskar varje år. Vill du sluta röka eller snusa men behöver lite hjälp med motivationen? Då kan du prova denna app, som hjälper dig att trappa ner och som peppar dig på vägen. Som bonus får du veta hur mycket pengar du sparar på att inte röka.

Skaffa till IOS eller Android
Besök Hemsidan
 

Röda korset första hjälpen

Man vet aldrig när olyckan är framme, och då kan det vara bra att ha en app som berättar vilka åtgärder som behöver vidtas. Du kan också testa dina kunskaper i första hjälpen samt få reda på var närmaste sjukhus, vårdcentral eller apotek ligger. Du kan även öva hjärt- och lungräddning (HLR) med hjälp av appen. Appen ska inte ses som en ersättning till kurser utan som komplement och minnesuppfrisking.

Skaffa till IOS eller Android
Besök Hemsidan

Vårdappen –information & råd

i Vårdappen finns tusentals medicinska artiklar om olika sjukdomar, besvär, undersökningar och behandlingar. Här hittar du allt du vill veta om sjukdomar, läkemedel, vård, behandlingar, om kroppen och möjliga åkommor.

Skaffa till IOS eller Android
Besök Hemsidan

Lifesaver

Interaktiv utbildning på engelska, som visar hur man ska tänka hur man gör hjärtlungräddning eller om din kompis sätter i halsen. Finna filmer och frågor som ställs under utbildningen.

Skaffa till IOS eller Android
Besök Hemsidan

SMSlivräddare

Bli en livräddare! Befinner du dig i VästraGötaland eller i Stockholm så kan du hjälpa andra att överleva. Befinner du dig inom 500m från ett hjärtstopp får du ett sms och karta som guidar dig till hjärtstoppen. Du kan även få instruktioner om att hämta en hjärtstartare. Appen visar även var du har din närmaste hjärtstartare oavsett om du är på semester eller i din hemstad.hem

Skaffa till IOS eller Android
Besök Hemsidan

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email